E-POŠTNO KOMUNICIRANJE Z NAMI

www.cristyzmahar.si & www.potovanjeduse.si 

Podatki o podjetju, Potovanje duše, Cristy Žmahar s.p., davčna številka 39633365

Spoštovani obiskovalci naših spletnih strani in naših izobraževanj/svetovanj,

Za vas smo pripravili kratek sestavek v želji, da vse naše obiskovalce seznanimo s pravili in načeli delovanja naših spletnih strani. Na naše elektronske naslove prejemamo najrazličnejšo elektronsko pošto, ki je v veliki meri zelo pozitivna in polna ljubezni. Pa vendar, prejmemo tudi elektronsko pošto žaljive narave ali pa takšno, katere vsebinske zahteve in želje preprosto niso v naši pristojnosti. Velikokrat se ljudje, ki nam pišejo, ne zavedajo jasnih mej področja našega delovanja in naših storitev in smo tako s tem namenom oblikovali ‘obvestilo za javnost’ s katerim želimo seznaniti vse, ki nas boste kontaktirali, o pravilih delovanja naše dejavnosti in o pravilih, katerim sledimo, ko nam pošljete vašo elektronsko pošto oz. ko se prijavite/udeležite našega izobraževanja/svetovanja.

Elektronska pošta je po ‘pravilih in določilih’ naše spletne strani veljavna oblika komunikacije, ki služi tudi kot dokazilo o komunikaciji. Tako v okviru naše dejavnosti sledimo naslednjim načelom in pravilom:

 • Ob prejemo elektronske pošte, kjer se zanimate za izobraževanje ali svetovanje, vam bomo preko elektronske pošte posredovali vse pomembne informacije (lokacija, termin, cena, prijavnica) in v primeru, da se odločite udeležiti določenega izobraževanja ali svetovanja, vas vljudno prosimo, da nam prinesete podpisano pristopno izjavo (le-to boste prejeli ob prijavi preko emaila ali pa direktno osebno). S pristopno izjavo se strinjate s pravili in določili naših storitev in prevzemate celotno odgovornost. Ker nismo uradna izobraževalna ali svetovalna ustanova in naše področje posega v področje ‘duhovnosti’ (kar pa nikakor ni uradno priznano), je zelo pomembno, da se obiskovalci jasno zavedate kaj je v naši pristojnosti in seveda kaj v pristojnosti našega delovanja in storitev ni.
 • Naša dejavnost ne spadapod uradno priznane organe pomoči posamezniku (psihološke, fizične). To pomeni, da v okviru naše dejavnosti posredujemo informacije in duhovne vsebine, ki temeljijo na duhovnem znanju mnogih mednarodnih predavateljev in avtorjev (pri katerih smo se predavatelji omenjeni na teh spletnih straneh tudi izobraževali). Naša dejavnosti ni kvalificirana za nudenje psihološke pomoči posamezniku, za to so pristojni ustrezni državni organi. S tem želimo povedati, da v primeru, da sprejememo elektronsko pošto z vsebino, ki ni v naši pristojnosti in je v pristojnosti tovrstnih državnih organov, da bomo tovrstno elektronsko pošto po naši uradni dolžnosti nemudoma posredovali pristojnim organom. Včasih namreč sprejemo elektronsko pošto v kateri je jasno razvidno, da je posameznik v labilnem psihološkem stanju in tako lahko ogroža lastno varnost ali pa varnost drugih. Naše storitve niso kvalificirane kot storitve uradne psihološke pomoči, zato torej tovrstne vsebine niso v naši pristojnosti in domeni. Ker to ni v naši pristojnosti tovrstno elektronsko pošto nemudoma posredujemo pristojnemu uradnemu organu, kar pa je tudi uradna dolžnost vsakega državljana.
 • V primeru, da prejemo elektronsko pošto z žaljivo vsebino, ki vsebuje najrazličnejše grožnje, bomo tovrstno elektronsko pošto nemudoma posredovali pristojnim uradnim organom.Delujemo po načelih ljubezni in svetlobe in tako nimamo nobene tolerance za negativizem ali grožnje. S svojo dejavnostjo nikogar ne prepričujemo ali silimo v to, da bi verjel vsebinam, ki jih podajamo oz. da bi se udeleževal naših izobraževanj/svetovanj. Želimo, da se le-teh udeležijo le ljudje, ki jih vsebine, ki jih ponujamo, iskreno in srčno zanimajo. Tako ne bomo imeli nobene tolerance do žaljive elektronske pošte oz. elektronske pošte z grozečo vsebino.
 • Zaradi različnih in vedno zelo tehtnih razlogov, lahko posamezniku prepovemo obisk naših izobraževanj/svetovanj. Prepoved je potrebno vzeti skrajno resno, saj prepovedujemo udeležbo le tistim, ki so v preteklosti kršili naša pravila in pogoje. Ker imamo vso pravno in formalno pravico nekomu prepovedati vstop na naša izobraževanja/svetovanja, bomo v primeru, da se oseba želi nasilno udeležiti in da prošnje, da nas ne kontaktira več ne jemlje resno, prav tako primorani posredovati uradnim pristojnim organom. 

Z zgornjimi določili smo vas želeli seznaniti, da področje našega delovanja ni pristojno za razreševanje morebitnih psiholoških ali fizičnih problemov/bolezni in smo v tovrstnih kočljivih situacijah vedno primorani obvestiti pristojni uradni organ. Najrazličnejše grožnje (ogrožanje lastne varnosti, tuje varnosti), labilnost in sovražno naravnano elektronsko pošto jemljemo zelo resno. Ker verjamemo in podpiramo načela pravne države, le-tem tudi v polni meri sledimo. Ker verjamemo  in podpiramo načela ljubezni in svetlobe ter v tem duhu tudi delujemo, le-to pričakujemo tudi od vseh, ki prihajajo z nami v stik.

Zgornje obvestilo je napisano izključno z namenom, da razjasnimo določene stvari in da vsi obiskovalci naših izobraževanj, svetovanj in vsi tisti, ki nas kontaktirate, razumete, da smo dolžni delovati po določenih tako ‘zemeljskih’ oz. pravnih pravilih kot tudi po višjih duhovnih načelih. Ta pravila so namenjena temu, da ohranjajo mir, harmonijo in ljubeče odnose.

S tem obvestilom smo želeli povabiti vse tiste, ki vas naše izobraževalne in svetovalne vsebine zanimajo, da nas kontaktirate in se pozanimate glede vsebin, ki jih ponujamo. Z veseljem vam bomo odgovorili. Ker je področje našega delovanja duhovnost in duhovna rast, močno verjamemo, da tovrstno znanje in razumevanje resnično lahko dvigne kvaliteto življenja posameznika. Ker pa to področje ni področje uradno priznanih izobraževalnih vsebin ali pa uradno priznanih svetovalnih vsebin na področju naše države, je prav, da se zavedate, da je v naši pristojnosti ponuditi le ‘alternativen’ pristop k življenju oz. k pogledu na življenje. Vsekakor vsi verjamemo in se zavedamo, da pozitivna naravnanost ter višje duhovno razumevanje življenja prinesejo ogromno lepega v naše življenje 🙂

Vsem se iskreno zahvaljujemo za razumevanje in spoštovanje pravil naše spletne strani ter pravil zgornjega obvestila za javnost.

SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNIH VSEBIN/STORITEV NA SPLETNI STRANI CRISTYZMAHAR.SI IN POTOVANJEDUSE.SI

 1. SPLOŠNE DOLOČBE

Vsebina Splošnih pogojev in pravil o uporabi spletne strani cristyzmahar.si in potovanjeduse.si se nanaša na pogoje uporabe storitve vsebin/storitev na spletni strani Cristyzmahar.si in Potovanjeduse.si. To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami kot uporabnikom ter nami, spletno stranjo Cristyzmahar.si in Potovanjeduse.si oz. ponudnikom (Potovanje duše d.o.o. in Cristy Žmahar s.p.).

 1. OPREDELITVE POJMOV

Ponudnik in lastnik spletne strani Potovanjeduse.si.si in Cristyzmahar.si je Cristy Žmahar s.p.

Uporabnik – ste vi, ki obiskujete in brskate po naših spletnih straneh, ne glede na to ali ste fizična oseba ali pravna oseba oz. njen zastopnik ali pooblaščenec.

Cristyzmahar.si in Potovanjeduse.si – je spletni portal oz. spletna stran, informacijski sistem, ki vsebuje različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine ter storitve v okviru naše dejavnosti. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost. Z obiskom naše spletne strani in registracijo oz. z uporabo naših storitev (obisk svetovanja, obisk izobraževanja) se v celoti strinjate s Pravili in pogoji spletne strani cristyzmahar.si in v celoti prevzemate odgovornost. Na spletni strani delujejo različni avtorji/predavatelji oz. zunanji sodelavci. Ponudnik spletne strain ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti zunanjih sodelavcev. Zunanji sodelavci v okviru spletne strani cristyzmahar.si objavljajo različne avtorske tekste, predstavljajo avtorske programe, njihovo poslovanje pa je v celoti ločeno od ponudnika spletne strani cristyzmahar.si.

Potovanjeduse – duhovni atelje– je fizični poslovni prostor, kjer se odvijajo različna predavanja in seminarji v okviru naše ponudbe.

Potovanje duše™ je avtorsko zaščitena blagovna znamka, ki je v lasti Cristy Žmahar. Blagovne znamke so zaščitene z zakonom o intelektualni lastnini. Vsakršno kršenje tega zakona (nepooblaščeno kopiranje ali uporaba teh pojmov, ki so definirani kot blagovna znamka) rešuje pooblaščeno sodišče.

 1. DOSTOP DO SPLETNE STRANI IN UPORABA

Dostop

Dostop do spletne strani Cristyzmahar.si in Potovanjeduse.si je načeloma zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodobitev spletnih strani. Ponudnik si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve spletne strani kadarkoli oz. katerega koli dela spletne strani in funkcionalnosti, kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Uporaba

Obisk spletne strani Cristyzmahar.si ali potovanjeduse.si in uporaba vsebin/storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

Uporaba spletne strani www.cristyzmahar.si in potovanjeduse.si je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabnišlimi navodili, kot tudi z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletne straniwww.cristyzmahar.si ali www.potovanjeduse.si izrecno soglašate z njegovo vsebino in vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem Potovanje duše d.o.o., in Cristy Žmahar s.p. ter potrjujete, da ste sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Obvezujete se, da boste to spletno strani uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje kateregakoli oziroma vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega portal.

S tem, ko ste pristali na spoštovanje ‘Splošnih pravil in pogojev spletne strani cristyzmahar.si in potovanjeduse.si ’,izrecno pristajate, da ne boste:

 • uporabili teh spletnih strani (vsebin/storitev) za protipravno ravnanje ali vzpodbudili tretjo osebo, da bi storila kaj takega.
 • se sklicevali na poslovno povezavo s spletno stranjo cristyzmahar.siin potovanjeduse.sioz. ponudnikom.
 • uporabljali vsebin/storitev za kakršnekoli nezakonite namene
 • nezakonito presnemavali ali kopirali naših vsebin, ki so v celoti zaščite z zakonom o intelektualni lastnini

e-poštna sporočila

Vsi, ki komunicirate z nami preko pošte postanete del naše e-poštne baze naslovov avtomatsko. Kadarkoli se lahko odjavite od naših interaktivnih vsebin z klikom na besedo ‘odjava’ spodaj v elektronski pošti, ki jo boste prejeli od nas. Lahko pa nam na naslov info@potovanjeduse.si pošljete sporočilo z besedo ‘odjava’ in elektronski naslov s katerega ste poslali sporočilo z besedo ‘odjava’ bomo izbrisali iz baze naših registriranih uporabnikov.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik  se zaveda pomembnosti zanesljivega varovanja zasebnosti vsakega uporabnika portala in zbira osebne podatke, kot so e-poštni naslov in osebno ime. Ponudnik nima dostopa do gesla, ki ga uporabnik izbere in mora tako uporabnik ob izgubi gesla sam skreirati novo geslo sledeč navodilom.

Osebni podati, ki jih zbira ponudnik, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah ali izdelkih, ki so ali bodo na voljo. Ponudnik ščiti osebne podatke posameznikov pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam ali poslovnim partnerjem. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstu osebnih podatkov.

Izključitev jamstva

Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran in naše izključno na lastno odgovornost. Vsebina in funkcionalnost portala so vam ponujene »take kot so«, brez kakršnihkoli drugih jamstev.

 

Izključitev odgovornosti

V nobenem primeru Cristy Žmahar oziroma njeni sodelujoči na teh spletnih straneh ter sodelujoči v okviru podjetja ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe te spletne strani, ter nepravilne uporabe naših storitev.

Cristy Žmahar s.p. spoštuje uradno medicino in obiskovalcev na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, temveč kvečjemu le-to podpira. Uporaba naših spletnih vsebin, uporaba naših storitev je izključno na lastno odgovornost. Ob obisku naših storitev in spletnih strani se strinjate z naslednjimi pogoji in pravili, katere najdete na naših spletnih straneh, na spodnjem delu spletne strani pod ‘opozorili’;

Opozorilo: Različne oblike svetovanja in izobraževanja objavljena na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči ali uradno priznane izobraževalne programe. V okviru našega podjetja izvajamo različna predavanja in svetovanja, ki v nikakršni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. Svoje znanje in izkušnje ponujamo osebe, ki smo se izobraževale pri različnih avtorjih in programih širom sveta in želimo svoje znanje in izkušnje deliti izključno z namenom izboljšanja kvalitete življenja posameznika preko drugačnega razumevanja življenjskih situacij.  V okviru ponudbe spletne strani www.cristyzmahar.si in potovanjeduse.si ponujamo predavanja in svetovanja, katerih namen so različni pristopi razumevanja najrazličnejših situacij in v nobeni meri zdraviteljstvo. Beseda ‘zdravljenje’ ali ‘zdraviteljstvo’ je omenjena zgolj v smeri izboljšanja kvalitete življenja preko različnega razumevanja oz. pogleda na stvarnost in nikakor v smeri fizičnega ali psihološkega zdravljenja. Za obisk svetovanja ali izobraževanja v okviru naše ponudbe posameznik v celoti prevzema odgovornost. V primeru dvoma ali so naša izobraževanja oz. svetovanja primerna za vas oz. nekoga, ki je v procesu zdravljenja (psihološkega ali fizičnega) svetujemo, da se pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom ali uradnim terapevtom. S prijavo in udeležbo na naše izobraževalne in svetovalne programe se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji  in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

Ob neprimerni uporabi naših storitev in vsebin uporabnika, ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

Spremembe določil

Cristy Žmahar s.p. si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

Izjava o odgovornosti pri vpisu

Spletna stran striktno uporablja »double opt-in« princip pridobivanja in vpisovanja uporabnikov, oz. metodo z dvojnim vpisom in preverjanjem. To pomeni, da elektronski naslov, s katerim se obiskovalec vpiše, preverimo tako, da mu na njegov elektronski naslov samodejno pošljemo potrditveno sporočilo s povezavo, na katero je potrebno klikniti, da se vpis potrdi in dokončno izvede.To preprečuje, da bi vas na spletno stran prijavil kdorkoli drug, kot vi sami, oziroma kdorkoli, ki nima dostopa do vašega elektronskega naslova.Kljub vsem varovalom pa lahko katerikoli spletni uporabnik v obrazec za vpis vpiše vaš elektronski naslov, s čimer boste nanj prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za vpis. V tem primeru vas prosimo, da to sporočilo ignorirate, saj je tehnološko nemogoče imeti nadzor nad takšnimi dejanji, zato Cristy Žmahar s.p.  zavrača vsakršno odgovornost ob morebitnem tovrstnem dogodku. Kljub temu pa vpis ne bo potrjen, dokler ga ne boste potrdili s klikom na povezavo v prejetem sporočilu, zato od nas ne boste prejeli nobenih dodatnih elektronski sporočil, razen če boste vpis potrdili.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Spletno stran www.cristyzmahar.si in potovanjeduse.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so last spletne strani cristyzmahar.si ali potovanjeduse.si razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe (navedba vira in povezava na našo stran).

Povezave na spletno stran www.cristyzmahar.si ali potovanjeduse.si (osnovno stran in/ali posamezne podstrani) so dovoljene, če se navaja vir vsebine in povezava na našo stran.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja spletne  so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.

Cene in cenik dostave

Vse cene so podane v EUR. Akcijske cene knjig veljajo do razprodaje zalog oziroma do preklica.
Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez vnaprejšnjega obvestila. Cena za poslano pošiljko znaša 3€. Pri pošiljkah, ki se plačujejo po povzetju Pošta Slovenija zaračunava provizijo prenosa kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

TrajanjE dostave 

Trajanje dostave je od 7-14 dni.

Možnosti plačila

 • po povzetju
  ·         preko plačilnega sistema PayPal

Oddaja naročila

Naročila se oddajo preko spletne trgovine www.cristyzmahar.si, kjer se navede sledeče podatke: Ime in priimek naročnika, naslov, poštna številka, kraj in e-naslov ali pa naročnik pošlje naročilo z želenim izdelkom z vsemi prej navedenimi podatki na info@cristyzmahar.si

Vračilo blaga

OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD NAKUPA:

Kupec ima pravico, da vrne izdelek, ki je poškodovan in v kolikor dokaže da je poškodba nastala med samim pošiljanjem. Če kupec odstopi od naročila, mu bo  podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu vrnjenih izdelkov. Kupcu se vrnitev kupnine zavrne v primeru slabega ravnanja z pošiljko, ki je bilo posledica same poškodbe. Vračila se izvršijo na Cristy Žmahar s.p. ali Potovanje duše d.o.o., Studenec 14, 1295 Ivančna Gorica

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Končna določba

Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.

Veselimo se druženja z vami v pozitivni in lahkotni energiji!

Cristy Žmahar – www.PotovanjeDuse.siwww.cristyzmahar.si